Böcker

Urban Tao – kinesisk visdom på vanlig svenska

En av de vackraste böcker om andligt uppvaknande som jag vet är Tao Te Ching. Min kärlek till de texterna ledde till att jag gav mig i kast med att ge dessa ett uttryck på svenska tillsammans med egna kommentarer samt bilder till varje vers gjorda av konstnären Björn Therkelson. Vårt arbete blev till en uppskattad bok som heter Urban Tao.

Magnus Almgren skriver så här om Urban Tao:

Lao-Tse har varit en följeslagare för mig i 45 år. Jag har läst väldigt många översättningar/tolkningar, och alltid kommit tillbaka till Henrikssons svenska tolkning. Jag har helt enkelt aldrig hittat en bättre. Tills nu. Jag tycker detta är sensationellt bra. Texten ger t.o.m. mig som nästan kan boken utantill, nya tankar med en underbar tomhet, och teckningarna är ju bara helt rätt till! STORT tack!